REDBAD - the movie and the true story Icon
REDBAD - the movie and the true story

This year the movie REDBAD was released. It is a historical  epic about the Christianisation of the northern Netherlands, based on old sagas and legends. Little is known about this part of Dutch history among the general public and there is still a lot of uncertainty and difference among scholars about this event. Therefore this booklet to map out facts, fictions suspicions and speculations.

Redbad, het ware verhaal Icon
Redbad, het ware verhaal

In juni 2018 wordt de film Redbad uitgebracht. De film is gebaseerd op een sage over de Middeleeuwse koning Radboud (Redbad) van Friesland. Maar die sage heeft weinig waarheidsgehalte. Dit boek vertelt het ware verhaal over Koning Radboud en zijn tijd.

De avonturen en de herkomst van de vogels Icon
De avonturen en de herkomst van de vogels

Vrije Nederlandse vertaling uit het Spaanse van een bloemlezing van Chileense verhalen over de avonturen en de herkomst van de vogels.

Voor kinderen en volwassenen

millenniumreis Icon
millenniumreis

Een reis door de wereld in het jaar 1000. Wat was er toen aan de hand in Aken, in Reykjavik, in Kyoto?  Een Duitse keizer, die een tand uit het lijk van Karel de Grote nam; een parlement, dat voor het Christendom koos; een hofdame, die de liefdesavonturen van een prins beschreef. Laat U onderdompelen in een wereld van Vikingen, tempelbouwers, bierdrinkers  en grote geleerden.